4 julemarkeder i Europa, du bør du kende til

0
891
julemarked

Vi er vilde med julen i Europa, og det afspejler sig i de mange julemarkeder, der løber af stablen hvert år. I denne artikel får du en introduktion til 4 julemarkeder i Europa, du bør kende til.

Et julemarked er den perfekte anledning til at fejre julen. De mange smukke julelys, velsmagende delikatesser, pebernødder, skøjtebaner, juletræer, koncerter og alt det andet, der hører sig til, er med til at gøre julemarkederne velbesøgte.

Særligt i Europa er der hvert år mange julemarkeder, hvor både lokale og turister har mulighed for at få en oplevelse udover det sædvanlige. Der er dog særlige 4 julemarkeder, du bør kende til, når du besøger Europa.

Vær opmærksom på, at julemarkederne er af den familievenlige af slagsen – det er altså ikke disse julemarkeder, du skal besøge, hvis du ønsker at drikke dig fra sans og samling, se underholdning arrangeret af et strip bureau og alt det andet, der også kan kendetegne julemarkeder og -frokoster.

#1: Julemarkedet i Budapest

I december summer hele Budapest af julestemning, og det lokale julemarkedet tiltrækker da også turister fra hele verden. Det imponerende julemarked bliver afholdt omkring St. Stephen’s Basilika-kirke. Det indeholder alt, hvad der hører sig til, og det er svært ikke at lade sig fortrylle, når man besøger dette julemarked.

Budapest bliver af mange også betegnet som værende det bedste europæiske julemarked, og det har da også vundet mange priser. Desuden er det muligt at stå på skøjter, drikke gløgg og smage det ungarske køkken. Samtidig er der mulighed for at opleve det størsste 3D-lysshow i hele Europa.

#2: Julemarkedet i Wien

Wien er ligeledes blandt de bedste julemarkeder i Europa. Det er et tysk julemarked, som har alt det, der hører sig til for at skabe den bedste oplevelse for både børn og voksne. Du får således mulighed for at opleve et traditionelt julemarked med mad, drikke, slik, gaver, juletræer og alt det andet, der er med til at sætte julestemningen.

Herudover har julemarkedet også et sjovt juleværksted, hvor børnene kan være med til at bygge dekorationer og en masse andet, der relaterer sig til julen. Rådhuset i Wien er placeret med omkringliggende træer, som bliver festligt dekoreret med julelys og pynt i anledning af julemarkedet.

#3: Julemarkedet i Gdańsk

Julemarkedet i Gdańsk er af flere omgange blevet kåret som værende det mest romantiske julemarked i hele Europa. Det indeholder ligeledes alt det, der hører sig til, omend det henvender sig mere til kærestepar end børnefamilier.

Det betyder imidlertid ikke, at der ikke er mulighed for at tage børnene med en tur til julemarkedet i Gdańsk – det er et traditionelt julemarked med alt det, der hører sig til af julehygge, hvorfor hele familien er garanteret en fantastisk oplevelse.

#4: Julemarkeder i Berlin

Berlin har masser af julemarkeder, og det bedste er, at der ikke er langt til dem for danske borgere. Det er gratis at gå rundt til de mange julemarkeder i Berlin, og alle sammen har hver deres personlige stil og særlige kendetegn, der gør dem helt og aldeles unikke.

Du kan nyde de mange flotte grantræer, julepynt og lys, ligesom du har mulighed for at gøre dine juleindkøb til julemarkedet i Berlin. Når du bliver sulten, får du mulighed for at stille denne med bagværk, lækre delikatesser, julegodter og traditionel tysk mad.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her