EU og SMV

0
800
smv

Hvordan hænger EU og SMV sammen, og hvad er SMV for en størrelse? SMV står for små og mellemstore virksomheder. Det er en betegnelse der dækker over virksomheder af en bestemt størrelse. Størrelsen er fastsat ud fra hvor meget en virksomhed omsætter for, samt hvor mange ansatte den har.

Alle virksomheder der omsætter for under 50 millioner euro, og som har under 250 ansatte, betragtes som en mellemstor virksomhed.

Alle virksomheder med en omsætning på under 10 millioner euro og har under 50 ansatte, betragtes som små virksomheder.

Det er sådan set også meget fint, men hvorfor overhovedet gå op i at sætte en virksomhed i bås. Det er ikke størrelsen men gørelsen skulle man jo tro. Men størrelsen på en virksomhed får betydning i det øjeblik man har brug for økonomisk hjælp eller rådgivning.

EU har nemlig rigtig stor interesse i at hjælpe de mange SMV virksomheder i medlemslandene af en klokkeklar årsag. SMV’er udgør nemlig 99% af det samlede antal virksomheder i EU og bidrager derfor med en kæmpe merværdi rent økonomisk for EU. I en så globaliseret og konkurrencepræget verden, er det derfor også ofte de små og mellemstore virksomheder der kæmper for overlevelse.

Ofte ser man at mange SMV virksomheder må dreje nøglen om, fordi man ikke har fuldt med tiden. Derfor har EU også kastet sig over en masse tiltag, der skal hjælpe de små og mellemstore virksomheder med at blive bedre klædt på til at begå sig blandt konkurrenterne.

Den stigende interesse for SMV’er munder sig også ud i masser af artikler og nyheder på internettet, og er man selv ejer eller ansat i en SMV, kan det ofte være gavnligt at følge med i hvad der rører sig. Man er i Danmark begyndt at tale meget om SMV kunder som målgruppe og segment, så det giver mere og mere mening at sætte sig ind i hvad der rører sig i sin potentielle kundekreds.

EU og SMV’er i Danmark

Herhjemme er tallene identiske med dem vi ser i EU. 99 procent af alle virksomheder er SMV klassificeret. Derfor er der også masser af muligheder for at hente hjælp, såfremt man ønsker at ruste sig bedre til at kunne konkurrere og overleve på markedet.

Et af de bedste steder at gå hen er de såkaldte erhvervshuse i Danmark. Der findes i alt 6 tværkommunale erhvervshuse, så hele Danmark er dækket af. Erhvervshusene er til for at blandt andet små og mellemstore virksomheder, skal kunne få adgange til rådgivning af yderst kompetente rådgivere, for på den måde at fremme det danske erhvervsliv. Det er dem der faciliterer de mange EU midler i forskellige støtteordninger.

Det kan virke som en ren udgiftsforretning, men i sidste ende er det godt givet ud, hvis det er med til at sikre flere arbejdspladser og dermed flere skattekroner til staten. Erhvervshusene er finansieret af kommunerne med omkring 160 millioner kroner årlig, som så fordeles ud på den mange virksomheder der SMV virksomheder der har brug for et skub i den rigtige retning.

EU støtteordninger til SMV’er

En af EU’s støtteordninger, kaldet Small Business Act, har gennem flere år spillet en vigtig rolle i SMV’ernes konkurrenceevne. Senest har EU dog været opmærksom på at denne støtteordning trænger til en yderligere kapitalindsprøjtning. Dette er som følge af de klimaudfordringer som SMV’er står overfor. At omstille sig til en mere bæredygtig forretning, kræver penge. Penge som mange små og mellemstore virksomheder ofte ikke har liggende.

Som følge af coronakrisen, har EU oprettet 4 nye støtteordninger til SMV’er. De 4 er støtteordninger går blandt andet ind og tilbyder SMV virksomheder skatteudsættelser, direkte tilskud, statsstøttede offentlig lån, støtte til coronavirusrelateret forskning og udvikling og meget mere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her