EU-regler for brug af luftvåben

0
629
Luftvåben

Der kan være mange forskellige grunde til, at man gerne vil lære at bruge et luftvåben. Det kan være, at man gerne vil lære at sigte bedre, så det øger ens koncentration og målrettethed. Det kan også være, at man gerne vil deltage i skydekonkurrencer og konkurrere mod andre, og dermed understøtte sit konkurrencegen og også deltage i de sociale aktiviteter omkring konkurrencerne. Det kan være, at man gerne vil ud og møde nogle nye mennesker, der måske også har et jagttegn og blive inspireret til, hvordan man tager et jagttegn. Et jagttegn kan måske blive lettere at tage, hvis man har taget forudgående skydetræning med et luftgevær. På denne måde er det nemmere at håndtere våbnet og man er mere bekendt med at sigte og ramme et mål langt væk. I denne artikel vil vi se lidt nærmere på, hvad der er lovligt indenfor brug af en luftpistol. Måske har mange nemlig også skuet lidt til USA, der har en meget friere våbenlovgivning og reflekteret over, hvordan reglerne er i EU, når man gerne vil bruge en luftpistol på lovlig vis.

Se på luftvåbnets kaliber

Det er ikke helt irrelevant at undersøge, hvorvidt et luftvåben kræver våbentilladelse, eftersom der kan være forskel på dette, alt efter hvilket luftvåben, der er tale om. Der er tale om, at har du et luftvåben med en kaliber på 4,5 mm. eller derunder, skal du ikke bruge våbentilladelse og ej heller jagttegn. Du skal være fyldt 18 år for at kunne betjene dette luftvåben. Hvis du har et luftvåben over 4,5 i kaliber, skal du have en tilladelse fra politiet, med mindre du allerede har et jagttegn, så behøver du ikke en tilladelse fra politiet. Der gælder igen, at du skal være fyldt 18 år for at betjene dette luftvåben.

Brug et luftvåben med omtanke

Når man bruger et luftvåben er det vigtigt at bruge det med omtanke. Der findes en række gode råd til dig, der bruger et luftvåben, så hverken dig selv eller dine omgivelser kommer noget til. Det er jo ikke helt ufarligt at bruge, selvom det ”kun” er et luftvåben. Når det så er sagt, er der mange timer forude med brug af luftvåbnet, som gør, at du bliver mere og mere øvet til at bruge det på en sikker og forsvarlig måde. Og nu er du blevet mere sikker på lovgivningen omkring det, også.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her