Guide: Sådan dater du i Europa

0
1200
Date

Står du overfor at skulle flytte fra Danmark til et andet land indenfor EU? Eller er du allerede flyttet og har etableret dig udenfor Danmarks grænser? Så kan det være, at du allerede nu mangler en at dele oplevelserne i det nye hjemland med. En eneste ene. Og måske også en du kan dele resten af livet med. Men hvordan finder man ham – eller hende – i et mere eller mindre fremmed land? Hvordan dater man for eksempel i Spanien? Hvordan gør man i England? Og er der overhovedet forskel på hvordan man viser sin interesse for en eventuelt kommende partner i Danmark og i resten af EU?

Forskel på ude og hjemme

Dating kan være svært nok. Også når man er på hjemmebane i vores egen lille andedam. Men det kan virke næsten umuligt og uoverskueligt, når man pludselig befinder sig i baren, på diskoteket eller et helt tredje sted i et fremmed land, og får øjenkontakt med en sød fyr eller smuk pige. Hvad gør man så? Det forsøger vi at give et overblik over her. En af de største udfordringer, hvis man ønsker at komme på en date er, at man i mange europæiske lande ikke bare sådan lige tager på en date med en man ikke kender. (Og hvordan skal man overhovedet lære hinanden at kende?). Oftest kommer disse dates i stand, fordi man kender hinanden mere eller mindre perifært gennem en vennegruppe eller venners venner. På den måde kan man starte som venner, og sidenhen blive et par.

Hvem tager initiativet?

Men det kan også være at man har mødtes online på en dating side – og lært hinanden at kende ad den vej. Uanset hvordan det hele er kommet i stand, kan det være nyttigt at vide, hvordan man herefter gebærder sig. Befinder du dig i Frankrig, Tyskland eller Belgien er der helt almindeligt, at der er manden der inviterer på den første date. Men især i Frankrig skader det absolut ikke at spille en smule kostbar til at begynde med. Her foretrækker en del af de franske monsieurs at man som kvinde ikke bare siger ja til den første date. Og er man som kvinde reelt ikke interesseret, så gælder det om at melde det mere end almindeligt klart ud. For her giver man ikke op uden kamp, og et dansk ”nej tak” kan i stedet blive opfattet som om man bare prøver at gøre sig mere interessant.

Vis interesse på et andet sprog

Sådan er der forskel på landende i Europa og os mennesker der bor i dem. Det gælder naturligvis også på det romantiske område. For hvor de franske mænd ser det som lidt af et spil at få dig på krogen, så ser de spanske hombres det lidt anderledes. Selv om de har ry for at være meget passionerede, så kan de godt blive skræmte af kvinder, der viser lige lovlig meget interesse lidt for tidligt i forløbet. Men bare man er opmærksom på det, og lytter til hinanden, så burde det være muligt at få en skøn date. Uanset om man er i Danmark eller under mere sydlige himmelstrøg.

Til fods eller på cykel?

Endelig er det blevet tid til den første date. Men hvor skal man mødes? I Danmark er det typisk over en kop kaffe, en tur i biografen eller måske en middag, der danner rammen om et af de første rigtige møder. Men andre steder i verden er det lidt mere ”casual”. Her mødes man lige så ofte til en romantisk gåtur efterfulgt af en drink eller en øl. I Holland kan daten også sagtens foregå på to hjul, og det er først efter adskillige møder, at man overhovedet overvejer at gå i biografen eller ud af spise med sin date, hvis den foregår i Tyskland. Sådan er verden så forunderlig. Nøjagtig ligesom kærligheden er det. Vi håber at du finder den. Herhjemme eller ude i verden. Off- eller online.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her