Hvad er argan olie, og hvor kommer det fra?

0
990
Argan olie

Argan olie er en populær ingrediens i meget kosmetik, men det kan også sagtens bruges isoleret. Olien er god til at blødgøre hår og hud, hvilket især er det som har gjort olien populær. Dog er der ikke mange der ved, præcis hvad argan olie er, eller hvor det kommer fra. Du kan læse mere om import af argan olie og dens funktioner her.

Import fra Marokko

Den højeste kvalitet af argan olie kommer fra Marokko. I langt de fleste lande er det ikke muligt at opnå samme kvalitet på grund af miljøet. Dette betyder også, at langt det meste argan olie skal importeres fra Marokko. Dette gælder både den olie, som bliver brugt i produkter, og den olie, som bliver brugt alene.

Det er muligt at importere argan olie, som privatperson, men det kræver en del arbejde og omkostninger. Hvis du gerne vil importere noget selv, så er det vigtigt at undersøge, hvilke EU-krav olien skal overholde. Dette afhænger meget af, hvad olien skal bruges til. Der er for eksempel stor forskel på kravene for kosmetik og fødevare indenfor EU’s lovgivning.

Derudover er det også vigtigt a tage højde for, at du skal være registreret importør for at kunne importere argan olie lovligt i større mængder. Det er dog muligt at købe mindre mængder, som privatperson, men du skal være forberedt på, at du vil blive nødt til at betale en del afgifter.

Hvad bruges argan olie til?

Argan olie er rig på antioxidanter og anti-inflammatoriske ingredienser, hvilket har gjort olien populær i Marokko og resten af verdenen i århundrede. Disse aktive ingredienser, mineraler og vitaminer betyder, at olien kan hjælpe med at dæmpe symptomerne på flere forskellige hudsygdomme. Dette kan blandt andet være psoriasis, hvor olien længe har været brugt, som et anti-inflammatorisk middel, som kan hjælpe på at dæmpe ubehag som følge af sygdommen.

Udover at blive brugt medicinsk, så kan olien også bruges til at pleje både hud og hår. Olien kan hjælpe med at vedholde elasticitet i huden, hvilket kan forebygge mod rynker. Derudover kan olien også bruges til at behandle uren hud, da olien indeholder både antioxidanter og anti-inflammatoriske ingredienser, som nævnt før.

Olien indeholder store mængder vitamin E, hvilket er godt til at øge elasticiteten i håret. Dette giver håret mere styrke og glans, da det forbygger mod udtørring eller ikke knækker. Dette gør også, at olien kan bruges til at forebygge mod splittede ender. Derudover kan olien også bruges på hovedbunden for at behandle mod skæld, da det hjælper med at give fugt til hovedbunden.

Hvad er argan olie?

Argan olie er presset fra kernerne, som gror på argan træer. Disse træer findes stort set kun i Marokko, da dette er det eneste sted, som har det rette klima. Argan olie indeholder for det meste 100% olie fra argan kernerne. Dette betyder, at olien ikke er tyndet ud med andet olie eller vand. Dette gør også, at olien er meget dyr, da det kræver en del ressourcer at producere den.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her