Konsekvenser for sexlegetøjsbranchen, hvis EU forbyder ftalater

0
2577
Ftalater

Nye ting, der forbydes, har altid konsekvenser. Derfor kan det være en stor konsekvens for sexlegetøjsbranchen, hvis EU forbyder ftalater. Vil du vide mere om dette, og hvorfor det er vigtigt for dig at vide, så læs her.

Hvad er ftalater? Og hvorfor forbydes det?

Ftalater er noget der puttes i plastik, for at blødgøre det. Det har været brugt i meget børnelegetøj og legetøj generelt, men er forbudt i legetøj til helt små børn. Nu er der risiko for, at det forbydes helt, og det kan altså have sine konsekvenser.

Men hvorfor forbydes det? Ftalater kan være skadelige for vores helbred, specielt hvis det er i nogle produkter som ”hverdagsprodukter”. Det er altså noget de gerne vil forbyde, for at sikre, at folket beholder deres gode helbred. Men ”hverdagsprodukter”, det gælder jo også sexlegetøj, så hvad med deres branche?

Hvad sker der så med sexlegetøjs branchen?

I EU er der rigtig mange, der køber og ejer sexlegetøj. Det er faktisk en helt normal ting at have liggende derhjemme (se mere på Eroti). Ofte ser man sexlegetøj som et ”hverdags produkt”, da det højst sandsynligt bruges op til flere gange om ugen, måske endda hver dag. Meget sexlegetøj indeholder det her ftalater, som altså er sundheds skadeligt.

Derfor kan det blive et problem for sexlegetøjsbranchen, hvis det forbydes. Mange produkter ville skulle smides ud, og de vil blive nødt til at finde et andet stof, der kan gøre det samme som ftalater gør. Det er ikke altid nemt, og det er specielt heller ikke billigt. Ftalater er nemlig nok den billigste løsning.

Så det betyder, at flere produkter inde for sexlegetøj, vil blive meget dyre. Måske er der nogle af disse brancher, der slet ikke har råd til at betale for nye produkter, da de eksisterende produkter, ikke kan sælges.

Det vil jo også give problemer for dig som borger, der gerne vil købe sexlegetøj. Sexlegetøj er i forvejen relativt dyrt, og forbydes dette, bliver det kun dyrere. Det er altså en kæmpe konsekvens, hvis EU vælger at forbyde det. Både for de mange brancher, men også for dig som borger, da gerne vil købe sexlegetøj.

Eftersom der er mange i EU, der køber sexlegetøj, kan man også risikere, at branchen mister en masse købere. Netop fordi produkterne bliver dyrere, og det er på ingen måde alle, der vil ligge endnu flere penge til et sexlegetøj. Det ser derfor rimelig sort ud for sexlegetøjsbrancherne, hvis ftalater bliver forbudt.

Man kan sige, at selvom det er sundhedsskadeligt, er voksne mennesker jo fornuftige nok til at tage deres egen valg, og må derfor også tage konsekvensen. Ligesom man gør, når man vælger at ryge, drikke og lign. Så vi må vente og se, hvad der sker. Det kan være det hele ender helt fint, men vi ved i hvert fald, der vil komme konsekvenser for sexlegetøjsbranchen hvis ftalater bliver forbudt. Så kan man forme sig egen mening om, det nu er godt eller dårligt.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her