LED-lys er mere miljøvenligt

0
689
LED lys

Vores klode befinder sig i en alvorlig krise. Os mennesker har i alt for lang tid haft et for stort forbrug, og de store virksomheder er med til at skade klimaet betydeligt. Høje CO2-udledninger, smeltende poler og truede fugle-, og dyrearter sætter vores liv, som vi kender det, i fare. I første omgang vil vores natur lide, og sidenhen vil krisen også ramme os mennesker. Så hvad kan vi gøre for at modvirke denne forfærdelige proces? Der findes heldigvis mange forskellige ting, der kan gøre en forskel, og her kan du for eksempel læse mere om, hvordan brugen af LED-lamper er mere bæredygtig.

Fokus på bæredygtighed

Mens verden i stigende grad befinder sig i en klimakrise og verdens beslutningstagere ikke kan finde på en løsning på problemet, er der blandt den almindelige befolkning kommet et større fokus på bæredygtighed. For selvom det selvfølgelig ikke er de små vaner og beslutninger i hverdagen, der gør den største forskel, så kan bevægelsen betyde en del, hvis nok mennesker tager del i den. På den måde betyder det måske ikke så meget, hvis et enkelt menneske bliver vegetar, men hvis størstedelen af befolkningen skar betydeligt ned på sit kødforbrug, ville det helt sikkert betyde meget for kloden. Det samme gælder ting så som el-forbrug, vand, laktose produkter og plast. Generelt er det altid bedst at investere i ting med en lang levetid og holdbarhed, så man holder sig bort fra for eksempel engangs plast. Meget af det handler også om at træffe bevidste beslutninger, læse op på klimakrisen og planlægge sin hverdag nøje.

LED-lys frem for halogen- og glødepærer

Som sagt findes der mange ting, man som enkelt menneske kan gøre, der kan modvirke klimakrisens konsekvenser og skåne miljøet. En af disse er at skifte sine halogen- og glødepærer i huset ud med LED-lys. Det smarte ved LED-lys er nemlig, at disse pærer har en meget længere levetid. Derudover fungerer lyset anderledes, da lyset genereres ved hjælp af strøm via en elektronisk komponent. På den måde opvarmes selve pæren heller ikke så meget som andre pærer. Hvis den lange levetid ikke er nok til at overbevise dig om at få LED-lys i hjemmet, så vil strømbesparelserne helt sikkert være det. LED-lys kan nemlig føre til en besparelse på elregningen på omkring 60%, hvilket er et helt vanvittigt nummer. Fordelene ved LED-lys er altså enorme, og du vil bestemt ikke fortryde at få fingrene i LED.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her