Måltidskasserne indtager Danmark – og resten af Europa

0
1171
Måltidskasse

Du kender dem sikkert allerede. Måltidskasserne, der – som navnet antyder – er kasser med måltider leveret lige til døren. Gennem de senere år er salget af disse måltidsløsninger nærmest eksploderet i Amerika, og som med så mange andre tendenser har den nu også ramt Europa. Og ikke mindst Danmark. Måltidskasser er dog langt fra et nyt fænomen på disse breddegrader. Således var et af de første firmaer, der slog sig på måltidskasser, Aarstiderne, der blev stiftet i 1999 med godt 2.000 faste kunder. Et firma, der stadig, den dag i dag, findes, og som leverer mere end 45.000 måltidskasser til kunder i både Danmark og Sverige.

Vælg mellem mere end 400 måltidskasser

Siden da er flere udbydere at disse lettere løsninger kommet til, og der er i dag mere end 30 leverandører og over 400 måltidskasser at vælge imellem herhjemme. Nogle af disse leverandører har specialiseret sig i særlige råvarer eller temaer, såsom økologi eller fisk. Og der findes både måltidskasser med retter der blot skal varmes op og måltidskasser hvor man skal lave det meste helt fra bunden. I USA er sådanne måltidsløsninger der kræver et minimum af både indkøb og tilberedning, allerede et kæmpe hit. Med god grund. Og derfor er det da også en tendens man ser i stigende grad både herhjemme og i resten af det europæiske fællesskab. Måltidskassen er med andre ord kommet for at blive – og der er med garanti også en der passer til dig!

Madprogrammer giver mod på mere

Årsagen til dette, er ifølge en række eksperter, at et stigende antal madprogrammer og -konkurrencer har gjort sit indtog på tv. Det har givet folk lyst til at eksperimentere, lave nye retter og smage på andre landes og kontinenters køkkener. Dog er der stadig en vis usikkerhed i forbindelse med at kaste sig ud i både panang karry, ukendte udskæringer og sågar vores egne klassiske krebinetter. Og så kan det være godt med en håndsrækning i form af en kasse fuld af mad leveret uge efter uge. Naturligvis med en udførlig vejledning til.  Ud over at give mulighed for at smage noget nyt, giver den også mulighed for at opdage nogle helt nye råvarer, som man måske ellers ikke ville kaste sig over. Hvis man da overhovedet så dem i supermarkedet.

USA i front – EU godt på vej

Måltidskassen er dermed også en del af det skifte mod mere og bedre convenience vi oplever både herhjemme og i resten af Europa. For slet ikke at tale om USA, der vel kan betegnes som ”landet for convenience”. Her er de milevidt foran os i det høje nord. Men vi er ved at være godt med. Og løsningerne bliver hele tiden bedre og af en højere og højere kvalitet. Dertil kommer at udvalget også hele tiden udbygges, så der også kommer både vegetariske og veganske alternativer til. Løsninger der i stigende grad efterspørges verden over.

Var det noget med en kasse?

Måske hører du til blandt de mange danskere der hver uge modtager en måltidskasse? Måske har du det endnu til gode. Uanset hvad, så peger undersøgelser på, at en stor del af befolkningen i de europæiske lande allerede har erfaringer med at benytte sig af måltidskasser i kortere eller længere tid. For Italiens vedkommende drejer det sig om hele 72%, i Spanien er det 67% og i Tyskland og Frankrig er det henholdsvis 64 og 58%. Vi er altså godt på vej her i Europa. Men der er stadig et stykke vej, hvis vi skal nå Amerika. Her sælges der i gennemsnit måltidskasser for over 1 milliard dollars om året.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her