Sådan køber du børnelegetøj der lever op til EU’s krav til sikkerhed og sundhed

0
911
Legetøj

Legetøjsmarkedet bugner af produkter, der er skabt til motorisk leg, sproglig træning, underholdning, kognitiv og fysisk udvikling. Det er langt fra ligegyldigt, hvilket børnelegetøj du vælger.

Det er afgørende for sikkerheden og sundheden omkring produkterne, at de lever op til de krav og regler, der ligger fra EU’s side.

Der stilles strenge krav til, under hvilke forhold de enkelte produkter skal være fremstillet. Og der findes klare retningslinjer for, hvilke stoffer, kemikalier og parabener der ikke må være brugt i produktionen af materialer til børnelegetøj.

Find den bedste legetøjsbutik på nettet

Når det bedste, sundeste og mest sikre legetøj skal købes, er det en fordel for dig at købe det på nettet. Her får du mulighed for at læse nærmere om de forskellige legetøjsbutikkers værdigrundlag, og du kan finde vigtig information om, hvilke materialer der er brugt til de forskellige produkter.

Det kommer dig til gode både økonomisk og sikkerhedsmæssigt at handle på nettet. I en fysisk butik er det kompliceret og anstrengende at skulle læse på bagsiden af indpakningen til hvert produkt for at sikre dig, at der ikke er anvendt hormonforstyrrende stoffer i materialet.

På nettet kan du i ro og mag læse om certificeringer, materialer, produktionsforhold og fremstillingsprocesser til hvert legetøj, du undersøger.

Vil du være sikker på, at legetøjet lever op til de regler og krav, der stilles fra EU’s side, skal du vælge en onlinewebshop som https://www.hopogleg.dk/.  Her finder du både børnelegetøj, ligesom du finder moderne og godkendte møbler til sønnens eller datterens værelse.

Disse EU-mærkeordninger skal du forholde dig til

Der er et par mærkeordninger og certificeringer, du skal forholde dig til, når du vil købe EU-godkendte produkter indenfor børneudstyrsområdet.

Det drejer sig om:

 • CE-mærkeordningen (der gælder på alt tilbehør og udstyr til børn)
 • FCS-certificeringen (i forhold til anvendelse træ fra godkendt skovbrug)

CE-mærket er den vigtigste ordning, du skal forholde dig til, når du handler produkter fra danske eller europæiske fabrikanter af udstyr og tilbehør til børn.

Dette mærke fortæller dig som forbruger, at det pågældende produkt lever op til EU’s regler i forhold til såvel sikkerhed som sundhed og miljø.

Det er det mest udbredte mærke, som er et krav hos samtlige virksomheder i alle lande indenfor EU, der fremstiller og eksporterer varer udenfor egne grænser. Det er hhv. Miljøstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen herhjemme, der fører tilsyn og kontrol med, at reglerne om mærkeordningen (både hos forhandlere og producenter) bliver overholdt.

Når det kommer til at købe møbler, er det en god idé at holde øje med FSC-mærket. FSC står for ”Forest Stewardship Council” og er en certificering, der bruges til produkter med indhold af træ. Du er med til at fremme bæredygtigt skovbrug, når du vælger møbler til børneværelset eller legetøj i træ med denne certificering.

Køb det bedste udendørs legetøj og få mere kvalitet for pengene

Hos de bedste og mest populære legetøjsbutikker på nettet vil der være mulighed for at købe både børnevenlige møbler, spil og legetøj til både indendørs og udendørs anvendelse.

Der er mange fordele ved at gå efter udendørs legetøj, som kan være med til at give motion, fysisk træning og masser af frisk luft hos børnene.

Du kan blandt andet vælge mellem følgende produkter i denne brede kategori:

 • Elektriske mini-biler
 • Legehus
 • Sandkasse
 • Løbehjul
 • Gåvogne
 • Boldspil
 • Gynger
 • Legetårne
 • Badebassins

Der er rig mulighed for at skabe de mest underholdende og aktive stunder udenfor, når du køber kvalitetslegetøj fra en webshop, der forhandler EU-godkendte produkter.

Du kan genkende de bedste webshops på deres produktbeskrivelser og bredden af deres sortimenter.

Det er vigtigt for din sikkerhed og tryghed som kunde, at du får udførlige og detaljerede beskrivelser af hvert produkt, og at du kan se information om materialer, størrelser, designs og ikke mindst de vigtige mærkeordninger.

Når det kommer til at købe sikkerhedsudstyr til transport, skal du undersøge hjelme og andet tilbehør i forhold til supplerende godkendelser.

”EN 1078” er et centralt godkendelsesmærke at forholde sig til i denne forbindelse. Det knytter sig til CE-mærkeordningen, og det fortæller, at den pågældende producent har skabt og produceret det pågældende produkt i henhold til de gældende EU-krav.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her